Vad är PADI eLearning och Padi Touch och vilken passar mig?


PADI eLearning innebär att du gör teorin för din kurs via internet, uppkopplad på din dator. Perfekt för dig som har ont om tid eller som är mycket på resande fot och inte har tid för lektioner i ett klassrum. Perfekt även för dig som faktiskt tänkt ta ditt dykcertifikat utomlands på semestern och inte vill slösa fina soliga semesterdagar inomhus med teori. Riktigt listigt faktiskt!


Padi Touch innebär att du laddar ner hela kursen till PADI Library appen till din surfplatta eller telefon och gör den sedan offline, enda gången du sedan behöver internet är för att ladda upp dina provsvar och ladda ner ditt kursbevis. Perfekt för dig med mycket strötid på flygplan eller andra ställen med dålig uppkoppling.
Touch finns för Apple IOS och Android.

 

Hur går det till då?
Är du redo att köra igång redan nu och inte vill vänta köper du teorikursen direkt via PADI’s sidor på nätet och anmäler Fantasea Diving som det dykcenter du är associerad med. (Se direktlänkarna nederst på sidan.) Om du är osäker på vad som är rätt för dig så kontaktar du oss och vill du så kan du även betala onlinedelen via oss så skickar vi sedan en länk med inloggningsuppgifter. Därefter loggar du in när du vill och har tid, du har full tillgång till kursmanualen och kan följa dina framsteg via nätet eller i din App kontinuerligt. Du gör kunskapskontroller, ser filmer och gör delprov och även ett slutprov i den takt som passar dig. Naturligtvis har du även tillgång till våra instruktörer och skolan via email och telefon om du behöver hjälp med eller undrar över något.
När du är klar med teoridelen på nätet tar du kontakt med oss och bokar in dig för dina vattensessioner (ev. pool och utedyk), du får även göra ytterligare ett litet teoriprov samt fylla i en hälsodeklaration tillsammans med din instruktör innan första vattenpasset. Du kan naturligtvis göra all din vattenutbildning, utomlands. Bara hör av dig innan så hjälper vi dig tillrätta i möjligaste mån med att hitta ett dykcenter på din semesterort.

Vad kostar det?
Själva eLearning-delen betalar du vanligtvis direkt till PADI på nätet med kreditkort. Priset på den är olika beroende på vilken kurs du går och är för närvarande i Engelska Pund. Vi kan självklart hjälpa dig med att hitta rätt och du kan också betala direkt via oss om det hjälper. Då skickar vi helt enkelt en kod och en länk till dig där du sen loggar in och börjar.


Kurspriset hos oss, för vattensessionerna, är detsamma vare sig du gör teorin med oss på plats eller på nätet och betalas hos oss innan du gör dina dyk.
Vill du göra hela eller delar av vattensessionerna utomlands men teorin på nätet här hemma innan så betalar du för dykningen sedan direkt till det center du valt.
I kurspriset till oss, dvs om du gör pooldyk/havsdyk här hemma, ingår dessutom böcker, ev DVD samt alla våra certifieringsavgifter (gäller ej certifieringen utomlands såvida du inte valt Touch) och till grundkursen, Open Water Diver, även en loggbok och lån av all utrustning förutom personlig utrustning såsom mask/fenor/snorkel.
Vill du inte ha manualen i pappersformat och ev. DVD gör vi ett avdrag på priset beroende på kurs.

Vilka kurser finns då som eLearning?
Kurserna är ännu så länge endast på engelska, vi väntar fortfarande på översättningar till svenska.

Samt de olika PADI Pro kurserna