Assistant Instructor

Bli AI, Assistant Instructor hos oss på Fantasea!

Vill du fortsätta med din professionella karriär inom dykning är kanske ett försteg till OWSI(Open Water Scuba Instructor) som Assistant Instructor vad som passar dig.

Som AI får du både självständigt och tillsammans med en instruktör och planera och genomföra många olika kurser och kursmoment. Vi går igenom PADI’s system för teoriutbildning i klassrummet, poolen och havet. Dina skills fortsätter vi att öva in och detsamma med dina Rescuefärdigheter. Din roll som AI i steget ovanför Divemaster är i många avseenden väldigt lika en instruktörs, många moment kan du efter avklarad kurs både självständigt och parallellt med en instruktör genomföra och lära ut men din fokus ligger fortfarande på att lösa problem som kan uppstå och att vara en utökad resurs under kurs.

Efter avslutad kurs får du hela världen som arbetsplats med alla de möjlighBli Divemaster med oss.eter det innebär!
Som PADI Assistant Instructor har du möjlighet att, efter specialutbildning med en PADI Course Director, självständigt hålla i ett flertal olika kurser och certifiera elever samt självklart assistera en instruktör på kurser hela vägen upp till Divemaster. Du håller i teoridelar på grundkurser, Reactivate, Peak Performance kurser, provdyk och en mängd specialkurser samt genomför snorklingsutbildningar på egen hand.

I kursen utökar du dina teoretiska kunskaper både genom självstudier, e-learning och ett gediget utbildningsmaterial som genomförs av din Course Director eller Staff Instructor i våra kurslokaler, i poolen och ute i havet.

I klassrummet genomför vi teoriutbildningen, dvs du lär dig att hålla roliga och effektiva teoripresentationer för främst grundkursen, OpenWater, men även för de övriga utbildningar du själv får lära ut som PBB och Project Aware kurserna.

I poolen fortsätter vi med dina skills samt att du får lära dig att lära ut dykning 🙂 vi tränar på OpenWater kursmomenten både på land med briefings och i vattnet och ser till att du är väl insatt i säkerhetstänk, logistik och kursflöden. Vi använder oss av scenarios med andra instruktörer för att du ska få öva under säkra former. Självklart får Du får vara med oss i poolen på riktiga kurser också, så många gånger du vill.Kurs i pool från ovan ytan

Utomhus gör vi samma sak, vi tränar på kursmoment och du får öva dig i att briefa övningar och genomföra kursdyk i havet. Här finslipar vi återigen dina Rescue kunskaper samt återigen nöter in säkerhetstänk. Samma här som i poolen, vill du vara med på skarpa kurser för att få mer vana så får du förstås det!

Förkunskaper:

  • Läkarundersökning ej äldre än 1 år
  • Genomförd EFR-utbildning eller motsvarande ej äldre än 2 år
  • PADI Divemaster eller motsvarande.

Kurspris 4995:-
Tillkommer: PADI’s kostnader för IDC Online, certifiering samt övrigt kursmaterial.