Ice Diver

Ice Diver

Kursstarter

1 kväll teori, 2 dagar/4 dyk

På vintern och speciellt vid isdykning är sikten som bäst då kylan och stillheten under islagret gör att partiklar i vattnet faller till botten. En sikt på upp emot 30 meter är inte alls ovanligt. Ljuset från snön och solen genom isen gör dykningen till en fantastisk upplevelse, och det är ju för det mesta varmare under isen än ovanför den så kylan är inte något ohanterbart problem. Men självklart så är torrdräkt obligatoriskt.

IsdykningNär du gått isdykskursen har du plötsligt förlängt din dyksäsong med ungefär 4 månader, den tiden då våra vatten oftast är täckt av is. Isdykning är nog också den säkraste dykningen i kalla vatten eftersom alla dykare är knutna till en lina, och på isen är det dessutom alltid fullt utrustade säkerhetsdykare med egen lina beredd om något trots allt skulle hända.

På kursen hos oss så går vi igenom olika sätt att ta upp en vak, lintekniker, säkerhet, planering av isdyk, utrustningskrav och vi gör dessutom hela 4 dyk med instruktör om du vill. Tre (3) är obligatoriskt.

Kurspris 2695:- inklusive kursmaterial och certifikat.
Behöver du hyra utrustning/torrdräkt/underställ så boka i tid.

Vi rekommenderar att du har torrhandskar, finns i butiken från ca 345:-
Du måste vara certifierad Advanced Open Water-dykare för att få gå kursen men är du Rescue Diver kan du även utöka dina färdigheter med vår roliga och nyttiga Ice Diver Rescue övning på ditt sista dyk!

Ice diving Ice DivingM0015258