Om oss

Anders Holmberg

Course Director

Jag tog mitt första dykcertifikat 1981, det tog 9 månader och vägen kantades av många funderingar kring om det här verkligen var ett bra sätt att lära sig dyka. Vi hade tre militära utbildare och de gjorde väl så gott de kunde antar jag. Det fanns inga manualer eller annat utbildningsmaterial så allt gick på vad de tyckte var bra. Nåväl, jag överlevde i alla fall.

Utveckling går framåt som bekant och efter att ha blivit bekant med PADI’s utbildningssystem 2005 var saken klar. Det ena ledde till det andra, numera äger och driver jag Fantasea Diving tillsammans med Monica och alla våra fantastiska instruktörer och Divemasters. Jag har passat på att vidareutbilda mig till Course Director vilket är den högsta nivån inom PADI. Det innebär att jag utbildar dykinstruktörer. Sedan början av 2012 är jag även Instructor Trainer inom PADI’s tekniska grenar (Tec Rec) vilket innebär att jag även utbildar instruktörer inom Teknisk djupdykning och det allra nyaste roliga inom dykningen, Sidemount Diving. Det borde ni testa!

Annars är det fortfarande lika kul att lära ut dykning till alla våra nybörjare. Det är helt fantastiskt att se alla leenden och höra alla glada utrop efter den första upplevelsen under ytan. Jag minns ju så väl min egen.

Monica Holmberg

IDC Staff Instructor

Jag heter Monica, och är den som tillsammans med Anders äger Fantasea.

Jag är ”spindeln i nätet”, kan mitt Dykcenter utan och innan och är den ni oftast möter bakom disken eller per telefon. Min ambition är att vi som jobbar här ska vara som en stor familj med ett gemensamt mål: att ha roligt, ta hand om varandra och visa andra hur underbart det är med dykning, och jag vet att vi hittills har lyckats fantastiskt bra med detta!

Jag är IDC Staff Instructor, vilket innebär att jag kan hjälpa till med instruktörsutbildningar, men allra roligast har jag i teorisalen och i poolen med att lära nybörjarelever grunderna inom dykning!

Resor är något som jag gärna jobbar med, dyker gärna utomlands och vill helst ha så många hajar och fiskar som möjligt i vattnen omkring mig, men ett mysigt Sverigedyk med abborrar under ytan och varm choklad med vänner efteråt är inte det sämsta det heller… Finns det vatten så kan man dyka!

Jag kommer ursprungligen från Sundsvall och flyttade till Stockholm 1992.

Matthias Bellander

Master Scuba Diver Trainer