Om oss på dykskolan!

Vi som äger och driver Fantasea heter Monica och Anders Holmberg, välkommen till vårt dykcenter!

Hur började då sagan om Fantasea?
En dag 2004 kom Anders hem till mig med en present, en dykkurs. Jag var helt oförberedd och hade aldrig tagit ett enda andetag under ytan, men då jag visste att Anders redan 1981 gjort en dykkurs (vilket var betydligt svårare då!) så anmälde jag mig med skräckblandad förtjusning till en intensivkurs på dykskolan Fantasea Diving.

Då Anders fick klart för sig hur mycket dykningen hade förändrats på de år som gått, och hur mycket PADI skilde sig från hans militärbaserade utbildning bestämde han sig för att göra kursen tillsammans med mig. Naturligtvis var det ju också roligare att göra kursen tillsammans!
En vecka tog det, sedan var vi gemensamt fast. Dagen efter vi avslutat grundkursen köpte vi varsin ny komplett utrustning. Flaskor, regulatorer, västar, lampor, knivar, både torr och våtdräkter, rubbet. Här skulle dykas! Vi gjorde ca 150 dyk det första halvåret, mestadels runt Stockholm. Året efter åkte vi också på vår första resa, till Filippinerna, och jag minns mitt första loggade dyk i de vattnen:” det är som att simma i ett akvarium, helt underbart!” Loggboken finns fortfarande kvar, och jag tittar i den ibland…

Sommaren 2005 blev ”vårt” dykcenter till salu, Fantasea. Jag hade precis slutat mitt tidigare arbete som hovmästare, vilket jag gjort i mer än 20 år, och vi tog oss en funderare… Egen dykskola?!? Sagt och gjort, 23 september 2005 kunde vi äntligen skriva dykcenterägare på visitkortet och börja jobba med det vi tyckte var allra roligast i världen, dykning.

Vi blev båda instruktörer 2007 och året efter flyttade vi till de större lokaler vi har idag och vi kunde börja utveckla skolan mot nya mål. Vi köpte helt nya kompressorer och började även erbjuda nitroxfyllningar, vi, och framför allt Anders vidareutbildade sig både inom ”vanlig” dykning och teknisk dykning, och 2011 nådde han ett stort mål i Punta Cana, Dominikanska Republiken, att bli Course Director. Det är den högsta certifieringen man kan nå. Detta innebär att vi kan utbilda inom alla nivåer inom dykning och även ”göra” instruktörer, och numera är han även den ende i Sverige som är Instructor Trainer inom Padi TecRec, teknisk dykning samt Sidemount Diving.

Jag sköter den dagliga driften av Fantasea, finns för det mesta i butiken och kan faktiskt fortfarande minnas och känna igen nästan varenda en av de som gått, och går kurs hos oss och ni känns mer som vänner än som kunder. Vi har strävat efter att bli den säkraste, mest personliga dykskolan i Stockholm och med hjälp av fantastiska medarbetare har vi lyckats, och vårt mål är att bli ännu bättre de kommande åren.

Välkommen till oss!