Vi på Fantasea

Anders HolmbergAnders Holmberg

Course Director

Jag tog mitt första dykcertifikat 1981, det tog 9 månader och vägen kantades av många funderingar kring om det här verkligen var ett bra sätt att lära sig dyka. Vi hade tre militära utbildare och de gjorde väl så gott de kunde antar jag. Det fanns inga manualer eller annat utbildningsmaterial  så allt gick på vad de tyckte var bra. Nåväl, jag överlevde i alla fall.

Utveckling går framåt som bekant och efter att ha blivit bekant med PADI’s utbildningssystem 2005 var saken klar. Det ena ledde till det andra, numera äger och driver jag Fantasea Diving tillsammans med Monica och alla våra fantastiska instruktörer och Divemasters. Jag har passat på att vidareutbilda mig till Course Director vilket är den högsta nivån inom PADI. Det innebär att jag utbildar dykinstruktörer. Sedan början av 2012 är jag även Instructor Trainer inom PADI’s tekniska grenar (Tec Rec) vilket innebär att jag även utbildar instruktörer inom Teknisk djupdykning och det allra nyaste roliga inom dykningen, Sidemount Diving. Det borde ni testa!

Annars är det fortfarande lika kul att lära ut dykning till alla våra nybörjare. Det är helt fantastiskt att se alla leenden och höra alla glada utrop efter den första upplevelsen under ytan. Jag minns ju så väl min egen.


MHMonica Holmberg

IDC Staff Instructor

Jag heter Monica, och är den som tillsammans med Anders äger Fantasea.

Jag är ”spindeln i nätet”, kan mitt Dykcenter utan och innan och är den ni oftast möter bakom disken eller per telefon. Min ambition är att vi som jobbar här ska vara som en stor familj med ett gemensamt mål: att ha roligt, ta hand om varandra och visa andra hur underbart det är med dykning, och jag vet att vi hittills har lyckats fantastiskt bra med detta!

Jag är IDC Staff Instructor, vilket innebär att jag kan hjälpa till med instruktörsutbildningar, men allra roligast har jag i teorisalen och i poolen med att lära nybörjarelever grunderna inom dykning!
Resor är något som jag gärna jobbar med, dyker gärna utomlands och vill helst ha så många hajar och fiskar som möjligt i vattnen omkring mig, men ett mysigt Sverigedyk med abborrar under ytan och varm choklad med vänner efteråt är inte det sämsta det heller… Finns det vatten så kan man dyka!


Daniel Sebring

IDC Staff Instructor

Jag tog min Open Water kurs med Fantasea hösten 2009 och fastnade rejält i den underbara dykningen. Kurs följde på kurs och jag har nog (nästan) spenderat mer tid under vattnet än över sedan dess. Jag blev instruktör i maj 2011, och arbetar nu flitigt med att hålla kurser och utflykter. Jag tycker det är superroligt att introducera nya dykare till den fantastiska undervattenvärlden!

Till vardags, när jag inte dyker allså, pysslar jag med datorer och systemutveckling. Jag bor i Täby, alldeles invid Tibble-poolen, så där har det blivit en och annan kväll. På fritiden är jag gärna ute i naturen, allra helst med kameran, och den har såklart fått följa med ner under vattnet också.

Jag trivs som fisken i vattnet överallt under ytan, både här hemma i kalla östersjön och i de tropiska vattnen på varmare breddgrader. Jag tycker det är lika spännande att utforska ett vrak som att smyga på hajar eller studera det fantastiska makrolivet på botten.


Matthias Bellander

MSDT

Jag heter Matthias och har dykt sen 2001.
Dyker så ofta jag kan och tycker att det är lika kul att lära ut som att dyka med certifierade dykare. För tillfället så är jag inriktad på den tekniska dykningen där jag själv har mycket att lära mig.

När jag inte jobbar som dykinstruktör så jobbar jag med Telecom eller så är jag hemma med min familj i Rosersberg.


Johan Oldin

MSDT

1997 blev jag övertalad av min bror att ta dykcertifikat. Jag blev helt tagen av upplevelsen och tog därefter i snabb takt grundkursen ”Open Water”. Efter en månad bokade jag upp mig på ”Advanced Open Water”. Efter ytterligare 2 månader tog jag ”Rescue”. Jag var helt såld! Efter det kände jag mig helt säker och upplevde att jag kunde dyka.

Därefter dök jag mycket många år på Östkusten och utomlands bl.a. i Norge, Thailand, Röda havet, Atlanten och i Medelhavet. Vi har fantastiska vrak i Östersjön och de har blivit en favorit.

Efter det kände jag mig mogen att vidareutbilda mig till professionell dykare därför utbildade jag mig till ”Divemaster”. Därefter har jag jobbat som guide på dykbåten Emely och det var så roligt att jag gjorde det nästan varenda helg. 2005 ville jag få möjlighet att överföra den fantastiska känsla jag har för dykningen till andra och därför utbildade jag mig till instruktör. Nu har jag varit instruktör i 8 år och känner fortfarande samma glöd för dykningen som jag kände 1997. Att få se lyckan i elevernas ögon när de utvecklas är otroligt tillfredsställande för mig! Utöver de utbildningar jag har beskrivit har jag många många fler specialkurser.

Under den här tiden har jag hunnit med att dyka mer än 2000 gånger. Jag har utifrån erfarenhet aktivt valt att arbeta på Fantasea tack vare deras säkerhetstänk. Här kommer säkerheten i första hand och det är prio ett för mig.


Claude Zacharias

IDC Staff Instructor

Vatten har alltid varit och är en del av mitt liv sedan barnsben. Seglat i många år och det där med snorkling och dykning, med cyklop som det hette på den tiden, har alltid funnits där. Hade inte en tanke på att bli instruktör – det räckte för mig med att plumsa ner och göra lite som jag ville.
Det där med att bli instruktör kom liksom av bara farten. Att lära ut är härligt och när man ser någon man undervisat sväva neutralt i vattnet med ett stort leende på läpparna blir man glad i hela kroppen.
Kom i håg att det finns alltid en lösning på allt!
Vi ses på Fantasea och i Björkvik!


Jonas Falk

MSDT

Jag heter Jonas och har efter 19 år nått min dröm!
Drömmen om att bli dykinstruktör.

Jag började med dykning -92 då jag hade ett sug, en undran över vad som fanns under den mörka ytan, ja det var ju Östersjön. Men avsaknaden av “parkamrater” gjorde att dykningen vart liggande på hyllan, den vart liggande allt för länge om du frågar mig. Den låg fram till 2007 då min flickvän (nu fru) nämnde att hon hade en önskan att dyka, att ha ett eget dykcertifikat. Efter en del samtal och efterforstkningar så hamnade vi på Fantasea hos Monica och Anders. Min fru, nu AOW. Jag själv nådde Divemaster 2009 och vågade på mig att bli OWSI under 2011 och det tack vare “familjen” på Fantasea. Det är verkligen ett gott och trevligt gäng som jag är stolt att vara en del av.

Jag gillar djupdyk och lätta vrak samt är intresserad av att lyssna på TecRec historier. Dykprylar är alltid intressant att kolla på men målet är att utvecklas vidare inom dykningen och vad det innebär vet jag inte.


Joachim Schmidt

Master Instructor

Dykinstruktör sedan 2001 med 22 års erfarenhet som lärare.
Jag trivs i poolen likaväl som ute i havet med dykkurser, att träffa och få hjälpa andra till den underbara undervattensvärlden vi som dykare har tillgång till.

På sommaren är Fantasea mitt självklara val för den personliga och familjära stämningen, det ska var kul och lättsamt att dyka! På vintrarna bor och jobbar jag på Koh Lanta i Thailand på Kon-Tiki. Det är roligt när dykare från Fantasea dyker upp hos mig i Thailand, på samma sätt som när dykare från Koh Lanta kommer till Fantasea i Stockholm.


Stefan Bodén

IDC Staff Instructor

Tog mitt OW i varma vatten någon gång i slutet på förra årtusendet. Sen kom jag hem; det var då lärde jag mig att dyka på riktigt. Därefter gick det ganska fort att komma upp till instruktörsnivå. Resten är historia…

Att utbilda och instruera är för mig närmast ett kall. När jag inte är på Fanta och håller dykkurser, arbetar jag som lärare på en gymnasiesärskola och lär ut matlagning.

EDUCARE NECESSE EST


Charlotte Sylwan

MSDT

Charlotte heter jag men kallas för Charlie och är en dykgalen tjej.
– 96 tog jag mitt Junior Open Water i Sverige när det var som kallast i vattnet. Känslan som fanns under ytan går inte att beskriva med ord, tyvärr blev det inte mycket dykning för mig då jag var den enda i både familjen och kompis kretsen som dök.

Några år senare åkte jag på semester till Thailand och ville ge det en chans till. Jag blev helt hooked och tog mitt Advanced Open Water. Jag åkte tillbaka till Sverige för att säga upp mig från jobb och hyra ut lägenhet för här skulle det dykas. Jag fortsatte upp till Instruktör med bara dykning världen över i 4 år.
När jag väl landade i Sverige igen ville jag självklart fortsätta med att undervisa dykning, jag fick då kontakt med Monica på Fantasea och de tog emot mig med öppna armar. Där har jag nu varit ett par år och trivs otroligt bra med den härliga familjekänslan vi har i shopen. Självklart rymmer man till varmare breddgrader då och då för att undervisa i andra länder och med nya människor.

Den bästa känslan som finns är att få ta ner en person som aldrig haft huvudet under ytan och se hur det glittrar i ögonen av denna nyfunna värld, det värmer hjärtat och gör det till världens bästa jobb.


Pelle Söderblom

OWSI

Jag heter Pelle Söderblom och är född -65.

Jag har hållit på med dykning sedan 1985, blev divemaster 2009 och instruktör 2011. Jag trivs utmärkt på Fantasea som har en underbar atmosfär att jobba i och mycket trevliga kollegor. Jag dyker året runt och är en av isinstruktörerna här, tycker även om att dyka på vrak och har tagit dom första trevande stegen inom teknisk dykning.

Privat så jobbar jag med fastighetsautomation, är gift och har 3 barn ett stort och två lite mindre modeller.


Ernesto Figueroa

OWSI

Här har du Ernesto, det tog lång tid för mig at börja dyka.

Så här i efterhand kan jag säga att det tog för lång tid. Jag var livrädd för att prova på att dyka, klaustrofobi, hur ska man andas under vatten, vad händer om luften tar slut? Till slut var det en konsult på mitt vanliga arbete som skulle ta dykcert, han sa att om han vågar så vågar jag, inte en chans tänkte jag men jag tog mod till mig och skrev upp mig på en OW-kurs.

Sen des har jag gjort allt jag kan för att dyka, borta var alla rädslor och farhågor! En helt ny underbar värld utan mobiltelefon eller andra störande moment. Bara ren njutning! Jag tog kurs efter kurs för att nu vara instruktör och få hjälpa andra till denna värld. Vill du uppleva samma sak? Skriv in dig på en kurs hos oss på Fantasea så kan jag lova dig en underbar upplevelse! Redan första dyken i pool ger en underbar frihetskänsla som jag hoppas du vill uppleva med oss!

Välkommen till oss!


Linda Wigren

Divemaster

Jag heter Linda och är Divemaster och EFR-instruktör. Jag har dykt sedan 2004 då jag tog mitt dyk-cert här på Fantasea. Oregelbundna arbetstider på mitt jobb gör dock att jag inte kan vara med på kurser så ofta som jag skulle vilja tyvärr så mig träffar ni kanske inte på så ofta.

Jag dyker helst i varma klara vatten med mycket haj och fisk! Jag brukar försöka följa med på Fantaseas dykresor utomlands till fantastiska resmål och trevligt dyksällskap!