Bonaire 31/8 – 10/9 2014

KartaBonaire
Bonaire – Divers Paradise!
Denna lilla ö utanför Venezuelas kust är verkligen ett paradis för dykare! Här dyker du när och var du vill, utan tider att passa eller guider som bestämmer vart du ska ta vägen. På öns västkust är ca 60 dykplatser utmärkta med gula stenar med namn, och när man hittar ett ställe så är det bara att kitta upp och hoppa i.BonaireSten
På morgonen lastar man utrustningen och de flaskor man behöver på sin hyrda pick-up och beger sig ut på de få vägarna som finns på ön, lämnar av de tomma på kvällen och på morgonen finns de på plats fyllda igen. Bekvämare kan det inte bli!
Rockor, främst örnrockor, finns det gott om, sköldpaddor, färgglada muränor, tarponer, delfiner, massor med fisk och även en och annan haj, främst Nurse Sharks finns det här. Ett par vrak kan man också kika på, det mest berömda heter Hilma Hooker och ligger på ca 25 meters djup och dyks även det från stranden.
Vill någon ta en dag på sjön med båtdykning så bokar vi det med Peter på DivOcean som även servar oss med flaskor under vistelsen.
Vi har hyrt ett hus precis vid havet, så kvällsdyken är lätt ordnade… Pool finns det förstås och gott om plats. Maten lagar vi gemensamt1000steps om vi inte åker till byn och äter middag förstås, hyrbil ingår och så mycket luft/nitrox som vi vill ha, och priset för boende, del i bil och dykning är 11500:- som betalas till vår samarbetspartner på Bonaire, DivOcean Bonaire (www.divoceanbonaire.com).
Flyg ingår inte utan bokas av var och en.