Filippinerna 20/3 – 7/4 2015!

Äntligen är nästa resa till vårt favoritland färdigplanerad, och denna gång har vi både live aboard, Treshers och outforskade dykvatten på gång!

Vi samlas denna gång i Manila där vi bor en natt för att sedan fortsätta med flyg till San José och vidare till den lilla pittoreska ön Pandan Island. pandanStrand
Här bor vi ett par nätter i bungalows direkt på stranden innan vi bordar vår live aboard som tar oss ut på det härliga Apo Reef, marinparken där vi kan möta vad som helst… PandanBungalow

Mycket haj, delfiner, sköldpaddor och stim av fisk dyker vi med i några dagar innan vi åker tillbaka till Pandan och gör oss redo för nästa äventyr: Malapascua!
Här gör vi gryningsdyk då vi möter de fantastiska Tresher Sharks, Rävhajarna med de gigantiska stjärtfenorna, vi dyker också på Gato Island där hajarna ligger och vilar i grottor, och har vi tur får vi se hammarhajar på Kimod Shoal!
Vi bor bekvämt på Legend Resort med pool och stora lyxiga rum.
.LegendTresher3

Nästa etapp tar oss till ön Bohol, dit vi åker båt, och efter en busstur genom djungeln kommer vi fram till byn
Anda. Detta är en nästan outforskad del av Bohol ur dyksynpunkt, med få resorter i området och vi blir de första gästerna någonsin på lyxiga resorten Magic Oceans, som håller på att byggas just nu. Vi kan alltså hitta vad som helst under ytan, främst små saker och vi planerar även att dyka i områden med mangrove och se vad som finns där… Glöm alltså inte kameran!MagicO

Fem nätter är vi på Magic Oceans innan vi beger oss till Cebu där vi efter 18 dagar i underbara Filippinerna avslutar safarit med en natt på Goldberry Suites.
Safari i 18 nätter med boende, dykning, transfers, luft, bly, marinparksavgifter, helpension exkl dryck på Pandan och Magic Oceans, frukost på Malapascua kostar 125 000 Filippinska pesos, idag ca 21000 sek. Resan arrangeras av ProSafari, www.prosafari.com.
Resa till och från Filippinerna ingår alltså inte utan bokas av var och en. Vi hjälper förstås till om ni vill det!
Begränsat antal är 12 så snabb bokning rekommenderas på 08-235 235.