Live aboard Egypten 27/5 – 3/6 2015

Häng med på en härlig vecka med hajdykning ombord på nyrenoverade m/y Rosetta och dess trevliga besättning, med kapten Hisham i spetsen.Rosetta

Turen går söderut till Brothers och Elphinstone, med stopp på mysiga rev längs vägen. Dessa dykplatser är kända för hajar och andra stora djur som manta, och även valhaj ses här då och då. Vid ett dyk vi gjorde på Brothers hade vi inte mindre än fem olika hajarter på ett och samma dyk, varav hammarhaj var en av dem! Här finns det också ett par fina vrak att utforska.
På Elphinstone är det vanligt med Oceanic Whitetip och i maj ser man ofta hammarhajar här, även manta har vi fått se vid flera tillfällen.Hammarhaj2

Vi flyger från Arlanda den 27 maj och landar i Hurghada, där vi åker direkt till båten som avgår från Hurghada. Dagen efter börjar vi resan södeEaglerayrut, och efter 6 dagar till havs och ca 20 dyk styr vi mot Hurghada igen som vi lämnar den 3 juni.
Vi bor i dubbelhytter med egen toalett och dusch, egen hytt finns att få mot tillägg. Luft, bly, flyg och transfer ingår också och priset för resan är 12900:-. Max antal 18 personer.
resan anordnas av Dykresespecialisten vars resegaranti gäller, för information och bokning ring 018-100640 eller butiken, 08-235 235.