PADI Search and Recovery

2 dagar/4 dyk och teori

Padi Search&Recovery

Sök och bärgning

Lär dig hitta och bärga förlorade föremål på ett säkert sätt tillsammans med din instruktör. Denna kurs lär dig den planering och organisering som krävs för att göra säkra sök- och bärgningsdyk. Vi går igenom sökprocedurer och övar bland annat på bra knopar, hantering av rep, navigering, lyftsäckar och utrustningskrav. Teorin gör vi under kursens gång.

Kanske vill du bärga en sjunken båtmotor, eller återfinna ett förlorat ankare? Det kan tyckas enkelt att bärga föremål, men tyngre föremål kräver en hel del tekniker och kunskaper för att genomföra bärgningen på ett säkert sätt.

Förkrav

AOW eller motsvarande utbildning från annan utbildningsorganisation.

Upplägg

I Kursen ingår 4 dyk, där vi tillsammans tränar på olika sökmetoder för olika omständigheter, vi övar lyft med lyftsäck och tränar på bra knopar först på land och sen i vattnet. Lån av sök och bärgnings utrustning ingår såklart men det är bra att ha en egen linrulle och kompass att praktisera med under utbildningen.

Kursen genomförs normalt på en helg under två dagar, men kan även med fördel genomföras som del i ett Project Aware event med det sista dyket vid senare tillfälle där vi rensar botten från skräp på en Dykdagisutflykt.

I kurspriset ingår:

  • Manual
  • Lån av sök och bärgningsutrustning under kursen.
  • Luftfyllning och bly.
  • Fyra dyk
  • Försäkring
  • Certifikat.

Hyra av full personlig dykutrustning (BCD/Reg/Mask/Snorkel/Torrdräkt/Handskar/Huva) 400:- för hela kursen.

Pris: 2295:-