PADI Tec Rec, Teknisk dykning

 

Sidemount, Tec Sidemount, Tec 40, Tec 45 Tec 50 eller Tec Deep, Tec Trimix 65, samt Tec Trimix. Lär dig blanda gaser med Tec Gas Blender. Rebreather, vi utbildar på Hollis Prism2, en extremt välgenomtänkt Rebreather med världens förmodligen lägsta andningsmotsånd…. Som stolt Hollis Center erbjuder vi nu också Hollis Explorer Semi Closed Rebreather kurser.
Självklart har vi ett flertal maskiner för uthyrning under under kurser. För er som känner att det är lite för kallt i Sverige erbjuder vi alla våra tekniska kurser på varmare breddgrader också. Kurs, resa och uppehälle ordnar vi i samarbete med Dyk & Resespecialisten vars resegarantier gäller. 

Längre, djupare eller helt enkelt bara intresserad av att lära dig mer: vi har utbildningarna för dig hela vägen från grundläggande teknisk dykning till PADI Tec Rec Instruktör!

 

 

 

 

Om teknisk dykning


Tec Sidemount

 

 

 

Teknisk dykning tar erfarna dykare till betydligt större djup än rekreationsdykare. Teknisk dykning definieras som dykning för andra ändamål än kommersiella eller vetenskapliga, till ett djup som överstiger 40 meter, dyk som kräver dekompression, dyk i grottor eller vrak där det kortaste avståndet till ytan överstiger 40 meter eller dyk där man använder sig av accelererad dekompression eller flera gaser under samma dyk.

Denna typ av dykning ställer högre krav på dig som dykare, och involverar mer och speciellt anpassad utrustning, allt för att hantera de ökade kraven och säkerhetstänket som den här typen av dykning för med sig.

I gengäld kan teknisk dykning ta dig till sällan dykta platser. För vrakfantasten finns många spektakulära vrak som ligger djupare än 40 meter, gillar du djurliv så finns det djupa rev som är hem för organismer som inte återfinns på grundare djup. Vill du se haj så simmar de inte sällan på större djup och vissa tycker helt enkelt om utmaningen och kraven som teknisk dykning ställer på dig som dykare, eller att bara befinna sig på teknikens framkant. Det finns många bra anledningar att läsa sig dyka tekniskt!

Kursutbud